Под земја полесно се дише 9 / It’s Easier To Breathe Underground 9

Под земја полесно се дише 9 / It’s Easier To Breathe Underground 9

Драги наши,
Скопје сеуште добро котира на листите за најзагаден град во светот, и секако, Скопје останува единствен избор за реализација на ова 9то издание на „Под земја полесно се дише“.

Во подземните гаражи кај плочник, во сабота 23ти декември со почеток во 20 часот. Ќе добиете богат репертоар за културно инхалирање свежа продукција од областа на визуелните и музичките уметности. Добропознатите скопски студ, магла и тотална загаденост не се доволни да го спречат Вашиот омилен независен мултимедијален фестивал.

Алтернатива за подобро здравје!

Дојдете и набавете сѐ што Ви треба од нашиот исполнет штанд со цртежи, торби, маици и чист, неконтаминиран, свеж воздух!

Ликовна програма:

Ангела Бошевска
instagram.com/arhangelaa

Бурџу Мусли
instagram.com/__abla__

Дамјан Јанкоски
instagram.com/chornyj_kozerog

Ертунч Сали
instagram.com/ertuncsali

Ивана Самандова
instagram.com/samandova.iv

Ивона Петрова
fb.com/profile.php?id=100008298510965

Кристијан Јованоски
instagram.com/__kristijjan

Крсто Анастас Глигорјадис
instagram.com/krstegligorjadis

Наташа Неделкова
instagram.com/nedelkovanatasha

Самир Карахасан
instagram.com/samirkarahasan

Сања Симоска
instagram.com/sanja.simoska

Сара Милошевска
instagram.com/miloshevska_s

Сашо Алушевски
instagram.com/sasho_alushevski

Сергеј Калеников
instagram.com/sergej.kalenikov

Христина Крстеска
instagram.com/hristkrst

Музичка програма:

Moralo
Сонична фузија, измешани атмосфери и куп предвидливи и непредвиливи пресврти.

The ООZ – (Bandcamp)
The Ooz, ги рекреираат своите емоции во звук со високи децибели, влечејќи инспирација од секојдневните теми за љубов, смрт, сивилото и монотонијата. Петар Маркович на гитара, Андреј Игњатовски на бас, Симон Палитов на тапани, и Марко Вилиќ на гитара, овој бенд експериментира со post-punk, shoegaze и noise rock.

Gabberazha
Александар Ордев & Максимилијан Сарајлија Live Act

Дизајн на плакат:

Бранкица Јордановска (instagram.com/bke____)

Искрено ваши,
Кулаши