The K, Onmens, Suzi Soprano

The K, Onmens, Suzi Soprano

  • Posted on: September 23, 2015

Културниот центар Кула ја отвара есенската музичка програма со три алтернативи нојз-рок-индастријал состави. На наше огромно задоволство ви ги претставуваме Д Кеј, Д Онменс и Сузи Сопранос.

Д кеј (The K.) се белгиски рок бенд од Брисел, чиј звук е под влијание на Писд Џинс (Pissed Jeans), Д Мелвинс (The Melvins) и Фугази (Fugazi). Откако победуваат на белгискиот конкурс Сркит (Circuit) во 2011 година, го издаваат својот прв дебитен албум во јуни 2012 година насловен како „My flesh reveals millions of souls“ под независната издавачка куќа Jaune Orange and PIAS. Нивното издание наидува на мноштво позитивни критики во андерграунг музиката, како и во поширокита белгиска јавност.

The K. is a belgian rock noise band from Brussels influenced by bands such as Pissed Jeans, The Melvins or Fugazi. They first won major belgian contest Concours Circuit in 2011. They released then their debut album My flesh reveals millions of souls in june 2012 through the independant label JauneOrange and PIAS.This record met much critical acclaim in underground music publications and in major belgian media as well.

The K. (Noise Rock – BE)
https://www.youtube.com/watch?v=_aoadwAy6qg
www.facebook.com/theknoise

Онменс претендираат да ја соголат својата музика на ниво на ефективност и директност. Овој дуо-состав е комбинација од ноктурно пулс со абразивни гитари и вокали кои создаваат специфичен звучен стил.

Onmens seeks to strip its music down to the effective and direct. The duo combines an electronic nocturnal pulse with abrasive guitars and vocals to create a distinct style.

Onmens (Industrial – BE)
https://www.facebook.com/onmensbaar/

Сузи Спорано ја започнуваат својата кариера во 2015 година, како членови од бендовите Кармакома (Karmakoma), Гроуинг Ратс (Growing Rats) и Д лифт (The LIFT). Карактеристични се по звукот на необработениот, едноставен, но силен тапан со водечки гитари и вокали. Наликуваат на Д Фол (The Fall), Д Џрмс (The Germs), Генг оф Фор (Gang of Four), Киус (Kyuss), Отроци Социјализма (Otroci Socijalizma) и многу други кои го инспирираат разноликиот музички израз на Сузи Сопрано.

Suzi Soprano was formed in March 2015 by members of bands Karmakoma, Growing rats, theLIFT. Band is into raw and simple, hard hiting drum with driving guitbas and vocals. Smells like theFall, the Germs, Gang of four, Kyuss, Otroci Socializma and many more who infulenced Suzi Sopranos diverse music style.

Suzi Soprano (Alternative – SI)
https://www.facebook.com/suzisoprano/