Кино кон Залес – Ичи убиецот

Кино кон Залес – Ичи убиецот

  • Posted on: September 4, 2015

Културниот центар Кула ја отвара сезоната на кино проекции под отворено небо во дворот на Кула. За месец септември ви нудиме ретроспективна програма под мото: кино кон залез. Имено, проекциите ќе започнат од исток и ќе се движат кон западната страна на светот. Почнуваме со јапонската кинематографија и ја отвараме септемвриската програма со Ичи убиецот (Ichi the killer).

Ичи убиецот/ Ichi the killer
Јапонија/2001/129’

Режија: Мике Такаши
Сценарио: Хидео Јамамото (стрип), Сакичи Сато

Синопсис

Садомазохистичкиот мафијаш Какихара е во потрага по својот изчезнат шеф. Во текот на потрагата наидува на Ичи, интровертен и псхихопатски убиец кој може да нанесе болка за која Какихара може само да сонува.
Director: Miike Takashi
Screenwriter: Hideo Yamamoto (comic), Sakichi Sato

Synopsis

As sadomasochistic yakuza enforcer Kakihara searches for his missing boss he comes across Ichi, a repressed and psychotic killer who may be able to inflict levels of pain that Kakihara has only dreamed of.

Trailer