Изложба на дела од работилницата за сито печат

Изложба на дела од работилницата за сито печат

  • Posted on: April 27, 2015

Културниот центар „Кула“ организира изложба на учесниците од работилницата за сито печат.

На изложбата ќе се претстават 25 млади автори, кои успеаа за мошне краток период да ги совладаат техниките на сито печат и да се претстават со сопствен монохроматски дизајн.
Нивните дела ќе можете да ги погледнете на 27 април (понеделник) во „Кула“ со почеток од 20.00 часот.

Учесниците на работилницата се:
Ѓорѓи Анастасовски,
Весна Аранѓелковиќ,
Горан Костовски,
Калиопи Илиевска,
Ристенка Колева,
Лина Димитровска,
Марија Треневска,
Елена Ристова,
Драган Китановски,
Бисера Крцковска,
Александар Балдазарски,
Илина Поповска,
Гала Насевска,
Ивана Пирковска,
Ирина Цоневска,
Гордана Бурзевска,
Ивана Горичан,
Ирма Велковска,
Елена Русеска,
Мирјана Најдовска,
Мила Симовска,
Благоја Камчевски,
Ивана Андреиќ,
Марјан Димиќ,
Мила Спасовска.